Épületüveg Fóliázás

Hővédő Fóliázás

Lakásunk, házunk és irodánk üvegfelületeinek hővédő fóliázásával komfortosabbá tehetjük mindennapjainkat. Kínálatunkban megtalálhatóak a teljesen világos hővédő fóliák (pl. nappalira) és a sötétebb tónusú hővédő-fényvédő üvegfóliák is (pl. irodára).

Ügyfeleinknek segítünk eldönteni, hogy melyik fólia lenne a legalkalmasabb az általuk meghatározott üvegfelület hővédelmére esetleg fényvédelmére.

Vannak reflektív (tükrös) fóliák és neutrális (nem tükröző) hővédő fóliák, továbbá beltéri és kültéri változatú fóliák.

Igazán hatékony hővédelmet inkább a reflektív fóliákkal érhetünk el, mivel ezek az üvegfóliák a napfény és hő nagy részét visszatükrözik, reflektálják, ezáltal kellemes hőmérséklet érhető el lakásunkban, irodánkban.

Sokszor találkozunk a következő kérdéssel: kültéri vagy beltéri hővédő fólia?

Mindkét fóliacsoportnak van előnye és hátránya is:

A kültéri fóliák egy fokkal hatékonyabbak a beltéri fóliáknál, ugyanis a hőt direkt tükrözik vissza, nem az üvegfelületen keresztül, mint a beltéri fóliák. Viszont a kültéri fóliák élettartama jóval rövidebb egy beltéri fóliához képest, mivel éri eső, hó, por, jég és még sok természeti hatás ami rövidíti a fólia élettartamát.

Általában a kültéri fóliákra 3-4-5 év garanciát vállalunk, míg a beltéri fóliákra 10 év garancia vonatkozik. A beltéri fóliák élettartama leggyakrabban eléri a 20 évet is.

A továbbiakban felsorolunk néhány hővédő fólia típust:

Skyfol Si sorozat: klasszikus ezüst reflektív beltéri hővédő fóliasorozat. A legjobb ár- érték arány jellemzi, háromféle fényáteresztéssel kapható (15,35,50%).Ideális választás egy iroda hő- és fényvédelmének megoldására, de a világosabb árnyalatú jó döntés lehet pl. egy hálószobára is. Telepítési ár 4.500-6.000 Ft között / m2.

Skyfol DR sorozat: beltéri duál reflektív fólia sorozat, nagy előnye, hogy este amikor felkapcsoljuk a lámpát a fólia nem reflektál vissza a beltér felé. Kétféle fényáteresztésben kapható (5,15%) csak sötétebb árnyalatok.

Skyfol SB sorozat: A Sunset Bronz rövidítése, mint a nevében is benne van ez egy bronz színű beltéri hővédő fólia. Nagy előnye, hogy rendkívül barátságos színtónusú fólia, szép bronzos árnyalatú fényt enged be. Kétféle fényáteresztésben kapható (20,35%). Teljes mértékben ajánlható családi házak és irodák üvegfelületeire.

Skyfol P sorozat: Világos tónusú,nagy fényáteresztésű beltéri hővédő fólia sorozat. Háromféle fényáteresztéssel kapható (35,50,70%). A legvilágosabb tónusú (70%-os) szinte teljesen észrevehetetlen,ezért ajánlott olyan felhasználásra, amikor szeretnénk megőrizni a tér világosságát. Nagyon erős hővédelmet biztosít, úgy hogy a teret nem árnyékolja. A fólia teljesen átlátható ezért ajánlott kirakatok hővédelmére, fakulás védelmére.

Skyfol EXT LL sorozat: kültéri hővédő fóliasorozat. Ebben a fóliacsoportban széles palettán választhatunk reflektív és neutrális, sötét vagy teljesen világos kültéri hővédő fóliák között. Alkalmazási terület lehet iroda, családi ház és lakás üvegfelületeinek hővédelme és fényvédelme egyaránt.